Paradox Interactives listning attraherar Tencent som supporter och långsiktig investerare

Ledande online spelförläggare och plattform bidrar till Paradox framtida resa

(Stockholm, 27 maj) Tencent Holdings Limited, som idag driver Kinas största sociala nätverk och online game platform, har tecknat sig för och tilldelats aktier i Paradox Interactives (”Paradox”) erbjudande om aktier och listning på Nasdaq First North Premier.

Tencent har tilldelats 5.28 miljoner aktier till priset SEK 33 per aktie och äger 5% av utestående aktier i Paradox efter transaktionen. Fredrik Wester och Spiltan kommer fortsätta vara långsiktiga aktieägare Paradox med 33.3 % respektive 30.5 % av aktierna.

Som långvarig supporter av Paradox spel kommer Tencent gemensamt med Paradox arbeta för att hitta möjligheter att bygga upp den växande basen av fans inom grand strategy, simulations och berättelsedrivna RPG i Kina. Tencent har en historik av att stödja nya spelgenrer i Kina där man ansvarar för globalt välkända titlar som League of Legends, Cross-Fire, Dungeon & Fighter, Call of Duty, FIFA Online och Need for Speed samt flera populära lokalt utvecklade titlar. Tencent har också lång erfarenhet av att bygga starka partnerskap med ledande bolag inom spelbranschen, som Activision Blizzard, Riot Games, CJ Netmarble, och Miniclip, via aktieinvesteringar samt stöd av distribution och verksamhet.

Fredrik Wester, VD och huvudägare i Paradox, säger:
“Tencent kontaktade oss som stora supporters av våra grand strategy-spel med ett genuint intresse av Paradox och vår kommande resa. Det har alltid varit mycket viktigt för oss att varje partner som vi tar ombord kan bidra på ett unikt och attraktivt sätt till Paradox och har ett långsiktigt engagemang i bolaget. Tencent passar verkligen in på denna beskrivning med deras nätverk och kunskap om en marknad där vi än så länge inte befinner oss och vi tror att Tencent kommer att kunna bidra med ett stort värde till Paradox både i närtid och på lång sikt.

Steven Ma, Head of Games Publishing på Tencent, säger:
“I det att Kinas spelmarknad utvecklas, tror vi spelare kommer flytta sig mot allt mer sofistikerade och komplexa genrer, som grand strategy och simuleringsspel. Jag har tillbringat många timmar med Hearts of Iron 2 och tror att våra omfattande sociala resurser kan hjälpa Paradox bygga upp lojala supporterbaser i Kina.”

James Mitchell, Chief Strategy Officer på Tencent, säger vidare:
“Paradox har en inspirerande historia av att fokusera på att göra några få saker extremt bra, att skapa spel som kräver mycket av sina användare men samtidigt bjuder mycket tillbaka och troget fördjupar och förlänger sina franchises med högkvalitativa uppdateringar och expansioner. Som spelare av Paradox Europa Universalis under 10 år samt nu senast Stellaris, ser vi fram emot att gå ihop med insiktsfulla och strategiska spelare i Kina för att få dem att upptäcka Paradox kommande titlar och möjliggöra för dem att kolonisera den Nya Världen och de yttersta Galaktiska förbunden.” 

För mer information, vänligen kontakta:
Paradox Interactive
Fredrik Wester, VD på Paradox Interactive

Andras Vajlok, CFO på Paradox Interactive
Email: ir@paradoxplaza.com
Telefon: 070-355 54 18

Tencent
Canny Lo, Global Communications      

Telephone: (852) 3148 5100 ext 66630   Email: cannylo@tencent.com
Tracy Huang, Investor Relations          
Telephone: (852) 3148 5100 ext 83731   Email: tracyqhuang@tencent.com

Tags & categories

News