Paradox handel inleds idag på Nasdaq First North Premier

Paradox Interactive AB (publ) (“Paradox” eller “Bolaget”), en ledande global utvecklare och förläggare av strategi-, simulerings- och rollspel främst för PC-plattformen i Nordamerika och Europa, inleder idag handeln på Nasdaq First North Premier under symbolen PDX.

  • Priset i Erbjudandet fastställdes till 33 kronor per aktie motsvarande en värdering på Bolaget om 3 485 miljoner kronor.
  • Erbjudandet uppgick till totalt 16 327 400 befintliga aktier som erbjöds av Säljande Aktieägare i Paradox och motsvarar ca 15 procent av det totala antalet aktier i Bolaget och totalt 539 miljoner kronor. Bolaget kommer inte att erhålla någon del av försäljningslikviden från Säljande Aktieägare.
  • Genom Erbjudandet tillfördes Bolaget mer än 20 000 nya aktieägare. Swedbank Robur har som långsiktig Partnerinvesterare förvärvat aktier i Paradox motsvarande ett värde om ca 60 miljoner kronor och en ägarandel om 1,7 %. Som “fan” till Bolaget och dess spel har Tencent, världsledande utvecklare och förläggare av onlinespel och erkänd som den största communityn för onlinespel i Kina, vilket offentliggjordes den 27 maj 2016, förvärvat aktier i Erbjudandet motsvarande ett värde om 174 miljoner kronor och en ägarandel av 5 %.
  • Fredrik Wester och Spiltan kommer att fortsätta vara långsiktiga huvudägare för Paradox med 33,3 % respektive 30,5 % av aktierna i Bolaget.
  • Handeln på Nasdaq First North Premier inleds idag, den 31 maj 2016, under symbolen PDX.

Fredrik Wester, VD, grundare och huvudägare i Paradox säger:
“Jag är väldigt nöjd med det stora intresset som visats för Paradox under listningsprocessen – från fans, anställda och andra med ett långsiktigt intresse av vårt bolag. Listningen kommer ge oss än bättre förutsättningar att fortsätta vår lönsamma resa samt genomföra vår strategi att fördjupa oss inom våra spelnischer, bredda vår tekniska plattform och expandera utanför våra huvudmarknader för att skapa en bättre närvaro på områden där våra fans är.”

Håkan Sjunnesson, styrelseordförande för Paradox och ansvarig för Investment AB Spiltans innehav i Paradox säger:
“Det stora intresset för vårt bolag är ett kvitto på sättet vi bedriver vår verksamhet och det hårda arbete som alla våra anställda lagt ner för att utveckla och få ut spännande spel till våra fans runt om i världen. Jag välkomnar alla nya aktieägare i vårt bolag och ser fram emot att ha med dem på vår kommande resa.”

Rådgivare
Avanza Bank är Huvudrådgivare och Bookrunner och Pepins agerar Placement Agent genom dess crowdfunding-plattform. Fogel & Partners är strategisk kommunikationsrådgivare till Bolaget och Setterwalls Advokatbyrå är legal rådgivare till Bolaget och dess säljande aktieägare. 

För mer information, vänligen kontakta:
Fredrik Wester, VD Paradox Interactive

Andras Vajlok, CFO Paradox Interactive
Email: ir@paradoxplaza.com
Telefon: 070-355 54 18

Tags & categories

News